21 mar 2011

Jack&Jill



En el món del ball la tècnica és molt important, però no ho és tot. Heu vist mai com juguen dos balladors de lindy hop mentre ballen? Segur que heu pogut veure com s'estableix un diàleg entre ells i la música més enllà del que dicten les seqüències de passos ensenyades en una classe de ball. I tot això amb un somriure, és clar! Tan se val el nivell o els anys ballats, el que compta és passar-s’ho bé i poder gaudir del swing. Oi que sabeu a què em refereixo?

Prova d’això n’és el concurs de lindy hop per excel•lència: el Jack&Jill. És una competició de ball on els participants s'hi presenten individualment com a Jack (leaders) o Jill (followers). A cada ballador se li assigna una parella a l'atzar per a cada cançó. Es ballen diferents tempos i diferents estils, ja sigui tots junts (all skates) o per torns (spot light) quan ja tan sols queden els finalistes. El balladors són jutjats per la seva capacitat de guiar o seguir a més a més de la seva tècnica, estil o musicalitat.

Tot seguit un exemple:
El context, Lindy Focus IX , Festival de Lindy Hop i Balboa (cosí del Lindy Hop dins la família del Swing) a Asheville, Carolina del Nord. S’hi imparteixen classes i fantàstiques festes amb concursos, exhibicions i orquestres en directe.

Els balladors
Primer lloc: Max Pitruzzella i Sharon Davis




Segon lloc: Nathan Bugh & Annie Trudeau




Tercer lloc: Juan Villafane & Carla Heiney




Cap d’ells concursa amb la seva parella habitual. Alguns d’ells viuen en continents diferents!
Personalment trobo la segona parella impressionant! I vosaltres què en penseu?

Helena Ferré

4 comentarios:

Héctor dijo...

Otro vídeo que también me ha encantado... Vaya cracks!

http://www.youtube.com/watch?v=zuH_Q1ArujE

esteves aines dijo...

molt interessant el que expliqueu del jack&jill. personalment no en teníem coneixement, ara ja si. Ens sorgeix la pergunta? només s'hi fan allà aquests concursos? és a dir, en fan més a prop?

commuter dijo...

Fascinant!!! Em faig creus que no siguin parelles habituals...

Héctor dijo...

I tant que es fan a prop. Als festivals de swing sempre es fan jack&jills. Per exemple a Barcelona hi ha el Barswingona...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...