2 may 2011

Parlem amb Clàudia Costas

La Clàudia va nèixer l’any 89. Va començar a estudiar teatre als 7 anys. Als 12 anys va estudiar teatre musical i va fer els primers anuncis de publicitat. Als 15 ja va actuar a la primera obra de teatre professional. Ha passat pel Club Súper3, també ha participat en una pel•lícula de terror, en diversos curtmetratges, actuacions al Camp Nou i fins hi tot ha doblat en Harry Potter.
Actualment la podem veure a la sèrie de TV3 La Riera.
Li encanta ballar, cantar, somiar, patinar, somriure, la fotografia, la literatura, regalar, l'anglès, l'aikido, aprendre, el cinema, estimar, la música, escriure, el mar... La podem veure passejant pels passadissos i aprenent balls de saló i dansa del ventre a les classes de Bailongu.


Quan i com vas començar a ballar?
De fet des que m'aguantava de peu imitant a tots els cantants davant la tele, de l'Alaska a la Shakira, passant per la Paloma San Basílio. Tan era. Als 12 anys em vaig apuntar a una escola de teatre musical, enamorada d'aquest gènere després de veure “Singin' in the Rain” i altres musicals de l'època.

Actualment estàs fent classes de Balls de Saló a Bailongu. Com és que et vas decidir pel ball de parella?
Feia temps que no ballava i ho trobava molt a faltar, i els balls de saló em rondaven pel cap des de fa anys, però mai trobava el moment. M'encanta aprendre coses diferents, i aquesta modalitat reuneix molts balls que no tenen res a veure un amb l'altre! I a més ho trobo molt útil per a la meva professió. I després trobar parella... que és moolt complicat! Vaig anar a Bailongu el curs passat però no vaig trobar parella, i aquest any casualment m'havia traslladat al barri i vaig trobar company! Així que...et voilà... Així vaig començar!

També has començat recentment a fer Dansa del Ventre. Quina és la primera sensació que t’emportes d’aquest ball?
Doncs realment em vaig apuntar en gran part perquè me l'havien recomanat per qüestions de salut. Però de seguida em va encantar; mous parts del cos d'una manera que no estàs acostumada, els moviments són totalment diferents als estils que havia ballat fins aleshores, i enganxa molt! Però és clar allò que penses que queda sensual i bonic... Temps al temps. De moment seguiré anant a les classes de la Rashida a veure si se m'enganxa alguna cosa!

Ens comentaves que trobes molt útil el ball de parella per la teva professió. En quins aspectes et pot ajudar?
Home, per aquesta professió, realment quants més coneixements i habilitats tinguis millor, i els balls de saló n'inclouen moltes. Imaginem que s'està preparant un musical dels anys 60. Ja tens nocions bàsiques de rock&roll. O que a una obra et donen el personatge d'una noble del s.XVIII i en algun moment assisteix a un ball, doncs ja saps vals. Això només per posar uns petits exemples.
Encara que ens agradaria veure més gent de la teva edat ballant balls de saló, no és el més freqüent. Perquè creus que a la gent jove no li acaba de cridar aquest món?
Que li diries a una persona de la teva edat per animar-la a provar el ball de parella?
Malauradament és així. Si ja costa que ens apuntem a qualsevol estil de dansa (sobretot, i en la majoria de modalitats, els nois), a balls de saló...
Molts ho veuen com un ball de gent gran, d'envelat, de festa major, i els altres ni hi reparen, “No està de moda”. Però a part de lo divertits i variats que arriben a ser per si mateixos, si vas a qualsevol discoteca hi ha moltes cançons que sabries ballar, com qualsevol bachata de Carlos Baute o un fox de Michael Bubble per exemple. Així que proveu-ho que no fa cap mal, segur que us hi enganxeu i així no ens sentirem les teenagers de Bailongu!

De tots els balls que has après fins el moment quin és el que més t’agrada o el que t’hi sents més còmode?
Doncs tot i que ara estem començant el swing i crec que m'agradarà força, del primer quadrimestre em quedo amb el rock i la salsa. Tot i que el cha-cha-chá i el vals m'encanten. I el bolero...Uff... Crec que és més fàcil descartar el que no m'agrada! El pasdoble, claríssimament!

Fins on tens pensat arribar dins del món del ball? Et crida l’atenció algun altre estil a part dels balls de saló i la dansa del ventre? Creus que es pot convertir en una de les teves aficions principals?
Mmm... Doncs realment no ho sé. Ballar em fa feliç, des de sempre, però no tinc cap mena d'objectiu pràctic. Vull dir que m'agradaria poder ballar el que em vingui de gust quan em vingui de gust, i aprendre molts estils diferents, però tampoc aspiro a ser una professional en cap dels estils, no crec que pogués!

Parlem una mica de la teva feina. Quins projectes de futur tens?
Bé, malauradament, en aquesta feina molta previsió de futur no se sol tenir. Et surt un càsting un dia i et pot caviar la vida radicalment; canvis de ciutat, de gent, d'horaris...
En un futur immediat (parlant del proper mes), seguiré fent televisió (La Riera), i al teatre estaré representant una versió d'Antígona de Jean Anouhil. Més enllà, el destí decidirà!


Algun dia et veurem ballant el que estàs aprenent a Bailongu en un capítol de la Riera?
Tan de bo! A vegades ho comentem bromejant amb en Peter (la meva parella de ball i germà bessó a la ficció), que podríem aparèixer ballant en la ficció en un casament, comunió, bateig... Seria molt divertit!

T’agradaria afegir alguna cosa més?
Sí, que moltes gràcies a l'escola per posar-ho tot tan fàcil! El bon ambient entre el personal, i les ganes de ballar i organitzar events fa que l'alumne també s'impliqui més i tingui ganes d'aprendre encara més. Gràcies!

Doncs fins aquí les nostres preguntes. Ha estat un plaer fer-te aquesta entrevista i desitgem que segueixis ballant molt i molt de temps i que ho facis sempre amb aquest somriure als llavis.

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...