24 ene 2011

Parlem amb Mésqueball



Avui inaugurem secció d'entrevistes amb el grup Mésqueball, un grup que es va gestar a l'entorn de Bailongu i des de llavors ha crescut sense parar. Esperem que gaudiu de l'entrevista tant com ells ho fan del ball!

Ens podeu explicar com definirieu MésqueBall?
Hem creat una xarxa social privada, www.mesqueball.ning.com, en la que ens autodefinim així:
“Som un grup d'amics, habituals del Bailongu, un xic tocats pel Ball i amb ganes de passar-ho bé”. Aquest text reflecteix molt bé el que som.

Quan es va crear i com va sorgir la idea?
MésqueBall es va crear a Bailongu a principis de 2009. Vam fer una festa de “bateig” o “inauguració formal” del grup el 24 d’abril, però en realitat, el grup s’havia anat gestant mica en mica des de finals de 2008.
Realment no va haver-hi una intenció inicial de crear cap grup. Vam tenir la sort de coincidir en un curs intensiu d’estiu de 2008 unes parelles que vam connectar de seguida. Així va néixer el que podríem dir “nucli central”. A partir d’aquest moment, els divendres ens posàvem més o menys junts i ballàvem entre nosaltres. Mica en mica es va anar afegint gent, companys de les classes d’uns, coneguts d’uns altres,… i vam anar fent colla. A principis de 2009, la idea de fer una llista d’aniversaris per mirar de ser-hi tots i fer una bona roda, va donar una forta empenta al grup; va ser llavors que se’ns va ocórrer gaire bé com un joc la idea de posar-nos un nom.


D’on va sortir el nom?
L’elecció del nom va ser, podríem dir, la primera activitat conjunta del grup, que va assentar les bases del que han estat sempre les nostres activitats: tots participen, tots col•laboren, tots sumen.
Ho vam fer mitjançant un joc per email; cada persona podia proposar de forma anònima tants noms com volgués per fer després una votació també anònima.
El grau de participació en tot el procés va ser altíssim i ens va sorprendre inclús als que ho havíem proposat. El resultat va ser, no només un nom que tothom sentia seu perquè havia participat en la seva elecció, sinó també una via d’acostament i cohesió entre les persones.
Un cop finalitzat el procés vam decidir fer una festa per donar a conèixer el nom guanyador i premiar al seu creador. Això va ser, com hem dit, el 24 d’abril de 2009.
D'una manera similar a la descrita vam fer el disseny i selecció del logo que amb tant d'orgull lluïm a la nostra samarreta


Quin tipus d’activitats relacionades amb el ball realitzeu?
El ball és el principal nexe d’unió del grup, per tant moltes de les nostres trobades estan relacionades amb ell. Els Bailongus d’Utset de divendres són ja un ritual gaire bé ineludible, però també anem plegats algun dissabte o diumenge a altres sales de ball, participem de les festes majors (Mercè, Gràcia, Poblenou,...) i de les clàssiques festes populars associades al ball (Sant Joan, Cap d’Any,...). També ens apuntem a gaire bé totes les crides de Bailongu (Ballem per Sorprendre, Ball de Gala, Ball de Nadal,...) i a algunes trobades de ball al carrer (Salsalcarrer, Ball al Port,...). Enguany hem iniciat “classes de ball” en les que uns ensenyen als altres algun ball. Però les activitats més destacables són aquelles en les que tothom hi posa el seu gra de sorra: la celebració del nostre aniversari i la participació amb coreografia pròpia en la festa de final de curs de Bailongu; tothom s’hi aboca.


A part d’aquestes activitats n’organitzeu d’altres?
Com hem dit, al grup li agraden especialment les activitats en les que tots hi col•laboren. Entre aquestes són molt exitoses les relacionades amb la gastronomia; tenim molt bons cuiners al grup! Hem fet tasts d’arrossos, de productes de la tardor, de plats àrabs, calçotades,... D’altra banda, les activitats esportives també tenen el seu lloc. En aquest sentit, la cursa de El Corte Inglés i la de la Dona són ja un clàssic del grup; també hem fet alguna excursió. Ara bé, fem el que fem, sempre que podem, incloem, si més no, una estona de ball dins l’activitat.


Aquest grup, com heu comentat, es va formar dins l’ambient del ball, es per tant imprescindible ser ballador per formar-ne part?
Com a concepte, ser ballador no és un prerequisit per formar part del grup; nosaltres demanem ganes de participar i passar-ho bé i, sobretot, respecte. Ara bé, donat que el ball està present en gaire bé totes les nostres activitats, resulta difícil imaginar que algú vulgui ser membre si, com a mínim, no li agrada el ball. És més, estem casi segurs que, si entrés algú que no fos ballador abans de ser del grup, s’hi faria poc després; només veient que bé ens ho passem, no se’n podria estar!


Actualment quants membres formeu el grup i de quina manera us organitzeu per prendre les decisions?
En aquests moments som 38 membres. Ens comuniquem bàsicament a través de la nostra xarxa social privada. Allà proposem activitats, obrim fòrums de debat sobre temes d’interès comú, pengem les fotos, vídeos, etc. Tothom pot aportar la seva opinió i les decisions es prenen per majoria dins els fòrums de debat. El contacte directe està assegurat mitjançant els Bailongus d’Utset.





Si algú vol en vol formar part, quins passos ha de seguir?
Qualsevol que vulgui ser membre, el primer que ha de fer és donar-se a conèixer entre nosaltres, demanar ser presentat per algú del grup, si en coneix cap, o autopresentar-se; divendres Bailongu és una bona opció. Si després de conèixer-nos i compartir amb nosaltres algunes activitats o estones es vol incorporar al grup, un dels membres actuals obre un fòrum a la nostra xarxa social proposant-lo com a nou membre; els altres membres voten. En general es valora l’actitud en vers el grup.


Ha estat un plaer realitzar-vos aquesta entrevista, us agradaria afegir alguna cosa mes?
MésqueBall va néixer gràcies al ball, però ara som més que una colla de gent que comparteix un hobbie; els lligams són més ferms i en molts casos podem parlar de veritable amistat entre nosaltres. Compartir, participar, col•laborar, escoltar i ser escoltat,... aquests són els fonaments; el nom, doncs, ens escau molt bé i ens sentim cofois del nostre grup.
Abans d’acomiadar-nos volem manifestar el nostre agraïment a Bailongu que sempre ens ha facilitat el camí; és allà on ens vam conèixer i vam créixer, i és allà on cada divendres ens trobem per ballar. Bailongu ens ha obert les portes sempre que ho hem demanat i ens han donat suport quan ho hem necessitat. Gràcies Bailongu, sense vosaltres potser no existiríem!

6 comentarios:

mabaker dijo...

Com a membre de MésqueBall us puc dir que em sento realment afortunada d’haver trobat un grup de persones a les que puc considerar amigues i compartir amb elles tot tipus d’activitat, entre elles per descomptat el ball, el nostre hobby comú.
No tinc molt clar què ens va portar a formar un grup tan cohesionat, però la meva intuició em diu que el fet de fomentar la participació de tots en cadascuna de les nostres activitats, començant ja per la tria del nom, hi té molt a veure. Valorar les aportacions estimula la creativitat i millora el resultat.
A més hem tingut la sort de trobar dins Bailongu l’entorn adequat perquè els lligams poguessin cuallar i afiançar-se. Com és diu a l’entrevista, Bailongu és el marc en el que hem nascut i ens hem criat i sempre hem pogut comptar am ells.
El ball facilita les relacions personals, Bailongu ens ha facilitat el camí i nosaltres hem postat respecte i entusias-me. El resultat... ¡MésqueBall! ¡N’estic cofoia de pertànyer!

Unknown dijo...

Felicitacions per l'excel·lent entrevista. Com a membre de Mésqueball crec que és molt positiu donar a conèixer experiències com la nostra, tant per si algú vol unir-se al grup com per la possibilitat d'animar al no ballador a apropar-se a aquest món tan apassionant del ball.

esteves aines dijo...

L'entrevista reflecteix l'ambient del grup. Tothom s'hi sent bé i això es veu en l'alta participació de les activitats. Qualsevol membre pot proposar i proposa una activitat, des d'anar a ballar a una sala, a participar a una calçotada amb ball. Com diu l'entrevista, el ball hi és present d'una manera o d'altra. I el bon ambient també.

un membre de la Repu dijo...

Doncs jo no sóc membre de Mesqueball, ni tan sols faig balls de saló, però conec el grup. Els he vist ballar a la festa de fi de quadrimestre, per la Mercè, davant la Sagrada Família... i què bé s'ho passen! Enhorabona!!!

Manuel Robles dijo...

Ser alumno de Bailongu y miembro de Mesqueball ocupa casi todo mi tiempo libre. Me alegra contar con una nueva herramienta de comunicacion con Bailongu como es este Blog en el que ya he visto temas muy interesantes.

Anónimo dijo...

MésqueBall dona les gràcies a Bailongu per haver-li donat l'oportunitat de donar-se a conéixer a través del seu blog. Ha estat un plaer ser entrevistat i poder explicar què som i què fem.
La nostra experiència ha estat tan positiva que encoratgem a tots els que estan començant a entrar en el món del ball a seguir endavant. No us desanimeu quan els passos no surten, aneu a ballar amb els recursos que tingueu; al principi costa, però al final el ball us donarà moltes alegries i, si teniu sort com nosaltres, també us donarà molts amics.
Ens trobareu ballant, us esperem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...