28 dic 2010

Els beneficis del ball



El ball no només és una activitat física, divertida i enriquidora, sinó que queda demostrat que quan es balla en parella, s'aconsegueix una milloria emocional, una reducció de l’estrès, un augment de la satisfacció, de l'inspiració,...
El vídeo que us presentem a continuació ho explica molt bé (a partir del minut 15 parla exclusivament del ball).


Font d'informació Tv3 a la carta

Ens agradaria que ens expliquéssiu el que vosaltres sentiu quan balleu, els beneficis que us comporta i l'estat d'ànim que us crea.
I aprofitant les dates, si voleu, podeu també deixar plasmats en aquest blog els nous propòsits que us heu fet per l'any que ve.

5 comentarios:

Marta dijo...

Molta raó el que diuen al vídeo. Jo després de ballar hem sento molt més relaxada i hem miro la vida amb uns altres ulls, cosa molt important en aquests dies que corren.
Per l'any que ve hem proposo seguir ballant tan o més que ara!
Bon any i seguiu endevant amb el blog!!!

Francesc Peris dijo...

A mi ja fa temps que em pasa una cosa molt curiosa: encara que hagi estat un dia dur, ple de problemes, de queixes, o mal físic, nomès entrar pel passatge Utset, ja s'em pasan tots els mals, jajaja. I es que el ball omple d'alegría el meu cap i els problemes queden "aparcarts". Sapiguer que m'espera una estona de mùsica, ball, profes marxosos, companys i diversió, m'alegra la vida. Gracies per aquest blog i per tantes coses....

Francescm dijo...

Balla que ballaràs passen els dies, ballant ballant disfrutes de valent, rodant rodant per la pista vas veient gent nova, girant girant a compàs i la salut de ferro fas... No fa falta raons més per llançar-se a la ballaruga, però per si de cas: fem Bailongu pas a pas! Bon Nadal

Raül Berenguer dijo...

És reconfortant que un@ científic@ confirmi el que jo ballador apassionat ja sentia, tant pels sentiments com per l'oïda, el ball de saló ens fa bé, a mi i al meu entorn. Però jo em quedo amb la part màgica que té, aquella que cada ballador explica a la seva manera i que alguns afortunats tenim el plaer de trobar cada dia a Bailongu.
Ah !!! el meu propòsit per l'any que ve: seguir-me beneficiant del ball.
Feliç i ballat any nou a tots.

mabaker dijo...

En el número de setembre de 2008 es va publicar a la revista INVESTIGACIÓN Y CIENCIA un article titolat NEUROCIENCIA DE LA DANZA (Brown, Steven y Parsons, Lawrence M). Us trascric el resum de l'article:
"Es tan natural el sentido del ritmo, que solemos darlo por descontado. Al escuchar música llevamos el compás con los pies y movemos el cuerpo, a menudo de forma inconsciente. Este instinto corresponde a un rasgo evolutivo propio de la especie humana. No se presenta en ningún otro mamífero ni, probablemente, en ninguna otra clase del reino animal. Las aptitudes para esa sincronización inconsciente residen en la base de la danza, confluencia de movimiento, ritmo y representación gestual. La danza corresponde al ejercicio colectivo más sincronizado que existe; exige un tipo de coordinación interpersonal en el espacio y el tiempo que apenas se da en otros contextos sociales.
Aun cuando la danza constituye una forma fundamental de la expresión humana, la neurociencia no le había prestado particular atención hasta hace poco, cuando empezaron a examinarse imágenes cerebrales de bailarines aficionados y profesionales. Entre otras cuestiones, se pretendía averiguar de qué manera se mueve un bailarín por el espacio, cómo controla sus pasos y cómo aprende coreografías complejas. Los resultados permiten entrever la intrincada coordinación mental que se requiere para ejecutar hasta los pasos más sencillos."

Jo afegiria que a ball a més és millor destressant que la targeta de crèdit (i molt més barato). Arribar a la sala de ball i oblidar els problemes és inmediat, et diverteixes i fas amics; ¡¿és pot demanar més?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...